Životný štýl

Slovinsko na zjedenie

Už za cca 5 hodín od slovenskej hranice v BA vieme byť v krajine, ktorú zahraničníci častokrát nerozlišujú od Slovenska. V Slovinsku. Ak ste v Slovinsku ešte neboli, snáď vás dnešným podcastom presvedčíme, že táto krajina, akýsi mix Rakúska a možno aj Slovenska (aspoň na mňa tak pôsobí) je hodná návštevy.

Kvôli prírode, histórii ale aj kvôli kuchyni. Hodné návštevy ako v lete, tak aj v zime.

Kliknite na ikonu ▶️ a prehrajte si zvukový záznam alebo si ho nájdite na Spotify, Apple alebo Google podcastoch pod názvom Z kuchyne:

My obe s Katkou sme toto leto Slovinsko navštívili. Nebol to náš prvýkrát v tejto krajine a verím, že ani posledný nie. Tak dajte slúchadlá do uší a započúvajte sa do našich dôvodov, prečo sa vybrať do Slovinska.

V skratke o Slovinsku

S dvomi miliónmi obyvateľov sa Slovinsko radí medzi tie skôr menšie krajiny, svojim HDP však predbehne aj krajiny väčšie. Len na zopakovanie pripomenieme, že hlavným mestom Slovinska je Ľubľana, že Slovinci majú Alpy aj kúsok mora, že „slovinské“ sa po slovinsky povie „slovenské“ a že v 19.storočí sme boli spolu so Slovincami súčasťou jedného štátu – Rakúsko-Uhorska.