Pečenie Životný štýl

Kuchyňa pod širákom

kuchyňa od širákom

Dnes hodíme reč o KUCHYNI POD ŠIRÁKOM. A máme pre vás veľa zaujímavých tipov, ako variť či dokonca piecť na takej stanovačke, pikniku v prírode alebo keď sa náhodou stratíte v obrovskom lese 😊)).

Povenujeme sa tomu, ako navariť na grile – čo je asi ten najmenší problém. Rozoberieme však aj ďalšie spôsoby prípravy jedla v prírode, ako na ohni (ako ho zakladať už musíte poriešiť sami), na variči a pod. Mrkneme na to, že v prírode sa dá nielen variť, ale aj piecť. Od dezertov až po chlieb. A je to možno jednoduchšie, než by ste sami čakali.

Kliknite na ikonu ▶️ a prehrajte si zvukový záznam alebo si ho nájdite na Spotify, Apple alebo Google podcastoch pod názvom Z kuchyne:

Instagramové trendy

Na Instagrame sa v poslednej dobe rozmohli videá, z ktorých si oslináte celý mobil. Dôraz na detail a autentický zvuk, doprevádzaný podmazom prírody. Tečúca voda, kde tu kukučka alebo iné vtáctvo a najmä – exponovaný zvuk krájajúceho ostrého noža, sypania sa soli, šťavnatých steakov a pod. Mohli by sme byť akýmikoľvek básnikmi, toto je lepšie vidieť než o tom len čítať.

Z vlastnej skúsenosti preto odporúčame, mrknite napríklad na instáčový profil MAN WITH THE POT. Na youtube vás možno zaujme Greg Owen a jeho kanál Owens Rocky Mountain Bushcraft.

Chlieb na paličke

Doma vymiesiš cesto, šupneš ho do zatváracej misky a poďho na výlet. Prídeš na výlet, rozkúriš oheň, cesto bude medzitým pekne vykysnuté a už ho len naporcuješ, namotáš na palicu a na ohni opečieš. A zješ. A ešte teda šikovne ten recept, nech to je kompletné:

400 g hladkej múky

1 ČL soli

1 ČL cukru

50 g kefíru alebo acidofilného mlieka (ak nemáme, vymeníme za 50 g vody)

200 g vody

2 PL oleja (môže byť aj olivový)

20 g čerstvého alebo balíček sušeného droždia

Varenie a pečenie v prírode

V podcaste vám dáme aj tipy na to, ako variť na alobalovej tácke, ako v samotnom alobale, ako v hrnci alebo priamo na ohni. A vedeli ste, že podobnými spôsobmi sa dá aj piecť?

Každopádne, kuchyňa pod širákom môže byť veľmi kreatívna, chutná a môžeme ju považovať aj za príjemný spoločenský element, lebo na tie stanovačky chodievame väčšinou v partii a varenie môže byť o to zábavnejšie. Napíšte nám, ak máte aj vy nejaké zaujímavé tipy na varenie v prírode.